Particuliere woning in Hulshout met een Ecodan warmtepomp van Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric


Een moderne woning met 3 slaapkamers en een bewoonbare oppervlakte van 177 m2 verwarmen met een Ecodan warmtepomp? Geen probleem! Mitsubishi Electric-installateur CEVEK plaatste in Hulshout een cylinderunit (met ingebouwde boiler van 200 liter) in de garage en installeerde een nieuwe generatie buitenunit.


De keuze voor een Ecodan warmtepomp werd niet louter gebaseerd op het energiezuinige karakter ervan. De toestellen kunnen zowel de (vloer)verwarming aansturen als het sanitair warm water leveren. Bovendien kunnen ze ook worden aangesloten op een Smart Grid, een intelligent energienet met een meet- en regelsysteem. De toestellen gebruiken dus op een slimme manier de energie die op een bepaald moment voorradig is (van zonnepanelen of van het elektriciteitsnet).

Zoals bij veel projecten, was de plaats beperkt. Daarom moest de opstelling van de toestellen zo compact mogelijk zijn. Dat de aansluitingen van de Ecodan binnenunits bovenaan zitten, kwam dus goed uit. Zo konden de toestellen dichter tegen de muur gezet worden en ging er minder plaats verloren.

 

De buitenunit, een Zubadan Inverter (type YAA), staat tegen de buitenmuur van de woning op een sokkel en op geluiddempende blokken. Om het geluidsniveau zo laag mogelijk te houden (max. 60 dB), bestaat de unit uit slechts 1 in plaats van 2 ventilatoren. Hierdoor kan het toerental ook worden verlaagd. Een energie- en geluidsefficiënte oplossing dus.

 

Meer info:

www.mitsubishi-electric.be